Това заяви пред bTV енергийният министър Румен Радев. Коментарът му идва

...
Това заяви пред bTV енергийният министър Румен Радев. Коментарът му идва
Коментари Харесай

Министър Радев: Териториалните планове са единственият начин да се реши проблемът със слона в стаята

Това съобщи пред bTV енергийният министър Румен Радев. 

Коментарът му идва на фона на протестна подготвеност в бранша на енергетиката и продължаващите митинги на миньорите, които са блокирали основни пътни артерии в страната поради по този начин наречените териториални проекти. 

Той изрично съобщи, че казусът с изтеглянето на проектите е отвод и страната ни ще излезе от обстановката на водене на договаряния. 

“Това е волята ни - да не търсим отдръпване на проектите, а договаряне на по-добри условия в тях ”, изясни министърът. 

Длъжници на протестиращите миньори по думите му са всички тези, които през годините са имали разбирането за посоката на еволюцията в технологиите и енергопроизводството. 

“Това неговорене е основало голямото съмнение, което виждаме ”, счита министър Радев. 

“Съдържанието на териториалните проекти не зависи от да речем Топлоелектрическа централа “Марица Изток ”. Ефективни протестни дейности са съществено предизвикателство за енергийната сигурност. Биха се взели ограничения, и все още системата ни действа без проблеми ”, изясни министърът. 

Въглищните централи имат своето място, те са основна част от сериозната ни инфраструктура. Ако приказваме за протестни дейности в най-критичния миг, те ще имат своето отражение, изясни още Румен Радев.

Министърът разяснява още и желаният избор на съмнение от опозицията. По думите му той е безпочвен. 

 

“Оставката не е в джоба ми, а в ръцете на премиера. До момента виждам, че той има доверие в това, което върша ”, изясни още Радев. 

 

Министърът увери, че войната в Израел сред Тел Авив и Хамас няма да повлияе на енергийните пазари, тъй като страната ни не употребява запаси от там. Енергийната ни инфраструктура не е в заплаха, изясни още Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР